Antrenează-ţi echilibrul şi corpul ca un călugăr shaolin stând într-un picior

Ştiai că statul într-un picior cu ochii închişi este unul din cele mai eficiente exerciţii fizice, cu toate că este static? Este unul din exerciţiile mele preferate din ceea ce am învăţat în 10 ani, de când predau tehnicile orientale pentru sănătate, vitalitate şi echilibru. Aceste exerciţiu se spune că este util atât pentru echilibrarea celor două emisfere cerebrale, cât şi pentru echilibrarea organelor interne din punct de vedere energetic.

El este atât un diagnostic, cât şi un tratament. Un om sănătos ar trebui să poată să stea într-un picior cu ochii închişi cel puţin un minut fără dificultăţi. Dacă îţi este greu să stai, atunci exerciţiul este cu atât mai util întrucât, chinuindu-te să stai, te vei echilibra foarte rapid.

Oricum, vă spun din experienţă că la început, dacă nu eşti obişnuit cu lucruri din astea, poate să pară foarte greu, dar dacă exersezi în fiecare zi câte un minut pe fiecare picior, progresele sunt remarcabil de rapide, aşa cum au văzut şi elevii mei.

Articol publicat în categoria: Echilibru, Sanatate
Vezi și alte articole care ating subiectul:

Poți să lași un comentariu mai jos, dar întâi, am un cadou:

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!

Comments are closed.