RESURSE – Web Design, programare şi life hacking (găsirea cheiţelor pentru a optimiza orice lucru)

Întrucât nu am de gând să scriu tutoriale despre cum să faci site-uri, aici am să includ mai ales link-uri către astfel de tutoriale şi am să mă focusez pe resurse distractive şi interesante legate de programare, inteligenţă artificială şi hacking-ul vieţii (optimizarea ei, găsirea cheii pentru transformarea obiceiurilor negative, etc.). Voi posta mai ales filme şi episoade din seriale în care se face o paralelă între programarea computerului şi programarea vieţii. Star Trek de exemplu a surprins foarte bine anumite aspecte pe care mulţi oameni cu care am vorbit nu le-au sesizat.

Nu am să explic la fiecare episod de serial de ce consider că are o legătură foarte mare cu aceste lucruri, dar vă asigur că are (cel puţin pentru mine) şi deseori este chiar ceva unic. Unele subiecte nu au mai fost tratate în niciun alt film sau serial pe care l-am văzut eu. Vă avertizez de asemenea, ca să nu ziceţi că aţi pierdut timpul degeaba, că aceste filme sau episoade uneori nu sunt de o calitate ridicată din punctul de vedere al majorităţii publicului. Mie îmi plac însă la nebunie din motivele menţionate mai sus.

Mr. Robot – unul din cele mai tari seriale ever, despre un hacker, un serial cu o atmosferă incredibilă şi cu o abordare mult mai tehnică şi mai corectă a hacking-ului faţă de ce s-a făcut până acum. În serial este vorba şi despre people hacking, pentru că în unele situaţii, pentru a-şi atinge scopul hackerii sunt nevoiţi să exploateze nu slăbiciunile reţelei dintr-o companie, ci slăbiciunile de caracter ale unuia din oamenii care lucrează acolo.

Matrix – chiar dacă l-aţi văzut, merită revăzut dintr-o altă perspectivă

Inception – un agent care putea să fure informaţii secrete infiltrându-se în visele altor oameni

Episodul Worst Case Scenario din Star Trek: Voyager, în care echipajul descoperă un program pe holodeck care simula situaţia în care o parte din echipaj (membrii Maquis) ar fi încercat o revoltă. Vezi online aici.

Body of Lies – un film care se petrece în Jordan şi Amman şi este despre un agent CIA (Leonardo Di Caprio) care se străduieşte să prindă liderul unei organizaţii teroriste şi filmul explorează folosirea tehnologiei, a dronelor, precum şi modul în care teroriştii reuşeau să fenteze aceste metode moderne pe care le foloseau americanii. De asemenea, la un moment dat el reuşeşte, tot printr-un tip de hacking, să creeze o organizaţie teroristă fictivă din nimic şi astfel, să ademenească liderul terorist să iasă din ascunziş ca să ia legătura cu presupusul conducător al acesteia.

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!