Cum să repari o cartelă miniSD cu pin-ul stricat

Cartelele miniSD au într-o parte un pin care alunecă în sus şi în jos care îţi permite să blochezi scrierea şi ştergerea datelor, adică să activezi sau să dezactivezi modul Write Protected.

Dacă ai o cartelă miniSD la care s-a rupt pin-ul şi s-a blocat în modul Write Protected, soluţia este mai simplă decât crezi:

SCOTCH!

E foarte uşor: iei o bucăţică mică de scotch şi acoperi cu grijă întreaga adâncitură în interiorul căreia ar fi alunecat pin-ul care acum lipseşte. Fiind acoperit, computer-ul va detecta acea suprafaţă ca fiind plană şi va considera că Write Protect-ul este dezactivat. Dar ai grijă să nu acoperi şi ceilalţi pini aurii. Am testat metoda şi merge. MiniSD-ul este un dispozitiv destul de rudimentar şi o bucăţică de scotch, chiar dacă este mai denivelată, nu pare să îl deranjeze.

Articol publicat în categoria: Programare și scurtături
Vezi și alte articole care ating subiectul:

Poți să lași un comentariu mai jos, dar întâi, am un cadou:

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!

Comments are closed.