Osteopatia

Osteopatia este o medicină modernă care ia în considerare întregul corp şi urmăreşte, prin metode manuale, să restabilească echilibrul şi să grăbească vindecarea eliminând blocajele care ar putea-o împiedica. Osteopatia se studiază în unele ţări timp de 6 ani, ca şi medicina, urmând nenumărate module de perfecţionare şi practică. În România există cel puţin două persoane care au studiat în Franţa în acest mod extrem de serios, ambele având acum şcoli în care formează alţi osteopaţi: Dl. Mircea Laurenţiu şi Dl. Vasile Pătraşcu.

Osteopatia poate fi considerată o medicină alternativă, aşa cum şi stomatologia se studiază într-o facultate separată faţă de cea de medicină. Osteopatul nu este doctor, dar este medic şi se specializeză un timp îndelungat pentrun a putea pune el însuşi diagnosticul prin ceea ce determină el cu ajutorul atingerii şi pentru a putea de asemenea să trateze acele dezechilibre pe care le constată tot prin manevre manuale.

Experienţa mea din perioada când am studiat câteva module de osteopatie mi-a lăsat impresia că osteopaţii sunt medicii care ştiu aproape la fel de mult cât chirurgii despre toate sistemele corpului. Lucrând câteva luni ca asistent la un astfel de cabinet, am fost martor cum oameni de toate categoriile se grăbeau cu 1-2 luni înainte să obţină o programare având în vedere rezultatele bune de la ultima sesiune şi efectele benefice de durată care au urmat după acea sesiune.

Osteopatia poate să trateze probleme de echilibru şi ameţeli, insomnii, tulburări ale organelor interne, probleme de spate şi oase, dureri cauzate de o poziţie incorectă a corpului sau de către anumite defecte din naştere.

Articol publicat în categoria: Sanatate

Poți să lași un comentariu mai jos, dar întâi, am un cadou:

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!

Comments are closed.