Limbajul numerelor

Vrei ca 2017 sa fie anul din care nu mai uiti niciodata numere importante, cum ar fi date de nastere, numarul de telefon al cuiva important sau diverse adrese si numere pe care cei dragi le pot uita si li le poti aminti la nevoie? Exista o solutie care functioneaza chiar si pentru numere foarte lungi, aproape instantaneu: sistemul Person – Action – Object sau PAO. Stiu, pentru ca l-am folosit.

Multa lume pasionata de tehnici de memorare se chinuie mult incercand sa creeze un sistem PAO personal si uneori esueaza. Eu pot spune ca, dupa vreo 30 de zile neconsecutive de lucrat la un astfel de sistem in autobuze si in diverse momente libere, am reusit sa creez un sistem care-mi place la nebunie, pentru ca nu contine decat personaje din filme care mi-au placut, cum ar fi Patrick Jane, Lightman, Ocean, Po, Jack Sparrow, Tyrion si multi altii, precum si diferite alte personaje.

La grupurile de antrenament mi-ar placea sa ajut macar inca o alta persoana sa-si creeze un astfel de sistem. Nu ai nevoie de ajutor ca sa faci asta, doar ca fara ajutor, s-ar putea sa te stresezi foarte tare sau sa renunti inainte sa reusesti, mai ales daca nu vrei sa pierzi foarte mult timp cu asta.

Cum ar fi daca in loc de numarul, sa zicem,
60 91 44
ai vedea pe Jack Sparrow taind cu o sabie de samurai o punga de popcorn? Oare ar fi mai usor de tinut minte imaginea, decat numarul?

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!