Despre conceptul de hacking ca metaforă pentru ingenuitate

De ce mă pasionează conceptul de hacking? Pentru că în general, oamenii sunt foarte varză când vine vorba de a face lucrurile bine. Majoritatea oamenilor fac lucrurile prost, indiferent despre ce este vorba. Te-ai uitat vreodată cum scriu majoritatea oamenilor la calculator, cum apasă cu câte un singur deget? Crezi că e nevoie de mult timp ca să înveţi să tastezi rapid? Nu. E vorba de o anumită atitudine. Ai văzut cum respiră oamenii? Prost. Cum îşi organizează timpul, atunci când nu sunt la job? Slab. Ca să nu mai vorbim de faptul că oamenii pur şi simplu nu au acces la 67% din propria lor fiinţă – este ca şi cum ar avea un ecran din care 67% este SPART! Omul nu este doar un robot, un corp fizic – mai avem încă două părţi: sufletul (sau energia) şi spiritul (sau mintea, dar mintea superioară, nu asta care ne sabotează mereu). Oamenii nu îşi simt energia (ba uneori nu îşi simt nici corpul) şi îşi ignoră complet spiritul. De aceea, pentru mine în orice domeniu este loc de îmbunătăţire.

Momentan am lucrat intens la designul site-ului, așa că e posibil să nu mai revin asupra acestui articol curând, ci să scriu altele mai punctuale.

Am să dau exemple în curând despre fiecare domeniu precum cele de mai jos:

În organizarea timpului

În gestionarea emoţiilor

În nutriţie

În modul de alergare
Știai că există mai multe tehnici de alergare și că un mod de alergare eficient te face să alergi mult mai ușor, cu mai multă plăcere și micșorează riscurile de accidentare sau uzură a articulațiilor?

În folosirea memoriei
Deși creierul uman nu este ca un computer, totuși noi putem memora mult mai eficient numere lungi, pasaje din cărți și alte asemenea lucruri dacă folosim o metodă eficientă. Eu am reușit să memorez de exemplu vreo 100 de zecimale ale numărului Pi cu mare ușurință folosind una din metode. Am făcut asta pentru antrenament.

În progtransformarea unor programe mentale induse sau încurajate din exterior, cum ar fi frica, nevoia de a ne grăbi în continuu etc.
Transformarea obiceiurilor dăunătoare și a tiparelor mentale care ne sabotează pare unul din cele mai complicate lucruri, pentru că deseori ceea ce încerci să faci ca să rezolvi problema nu funcționează, deși inițial credeai că o să reușești. În plus, majoritatea oamenilor nu reușeșc să se schimbe într-un mod radical, de exemplu dacă cineva considera înainte că nu poate să învețe cu ușurință ceva, rareori îl vezi devenind un maestru al învățării rapide. De aceea, trebuie să fi un fel de hacker ca să reușești să îți transformi obiceiurile și tiparele mentale care îți fac rău. Ideea este tocmai că, dacă vrei să reușești, trebuie să știi anumite lucruri pe care înainte nu le știai și să acționezi foarte punctual, exact acolo unde contează, și atunci nu mai e greu deloc. E chiar distractiv.

Articol publicat în categoria: Inspirație (muzică, filme, cărți), Programare și scurtături

Poți să lași un comentariu mai jos, dar întâi, am un cadou:

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!

Comments are closed.