Cum găsim un obiect pierdut ca un vrăjitor

Cred că știm toți cât de enervant este când ești pe fugă dar nu găsești cheile, asigurarea de la mașină sau alt obiect crucial. Și nu poți ieși pe ușă din cauza asta. Pe lângă faptul că este enervant și te poate împiedica să ajungi la o întânire, consumă și foarte multă energie și focus mental – subiectul acestui site. Un focus corect, în schimb, poate rezolva problema. Găsirea unui obiect pierdut, dar și măsurile luate ca să nu se mai repete această problemă, pot deveni o distracție în sine. Un act magic.

Și pentru că acest articol e unul mai fun, dar vă asigur 100% practic, vă întreb ce ar face un vrăjitor ca Gandalf dacă s-ar găsi în situația în care nu știe unde e obiectul, răspunsul sau drumul corect?

Apoi vă propun o ilustrare video prin această scenă care îmi place mult și n-a apărut completă în versiunea de cinema.

Soluția la care mă refer este liniștea. Finalul este tăiat, însă la sfârșit Gandalf își dă seama pe unde e drumul. Nu își aduce aminte, dar își dă seama că mirosul e un bun indicator 🙂 Înainte de asta însă, el stă liniștit și fumează din pipă. La un moment dat este întrerupt de către Smeagol și discută cu Frodo despre asta și îi dă sfaturi. El este prezent și se deschide către momentul de față și către omul de lângă el și îi dă un sfat iubitor. În Qigong, noi învățăm că atunci când te deschizi și ajuți o altă persoană, ficatul tău se deschide și energia circulă mai ușor prin corp. Asta nu ne învață în Lord of the Rings. Ficatul este responsabil cu transportul energiei prin corp, dar și al fluidelor corpului, sângele și limfa. Deci și creierul va funcționa mai bine atunci când noi suntem deschiși. Liniștea întărește în schimb rinichii și mărește capacitatea de înțelegere și înțelepciunea.

Teoretic cred că știm cu toții: starea de liniște permite găsirea clarității și a răspunsului corect. Dar uneori nu ne vine să stăm în liniște chiar dacă știm că ajută. Scopul meu prin tot ceea ce fac este să transmit inspirația de a pune în aplicare ceea ce știm că e util. De aceea vă spun că eu am stat în liniște în momentul în care pierdusem ceva foarte important și am găsit obiectul. A trecut ceva timp de atunci pentru că am mai scris o dată articolul, și acum îl rescriu. Între timp am devenit atât de ordinat încât nu prea am mai pierdut obiecte. De asemenea, recent am găsit niște chei puse într-un loc total nepotrivit printr-o altă metodă despre care voi scrie. Toate merg. Singurul lucru care nu merge sau merge mult mai lent, cu stres și nervi, este agitația și căutarea disperată.

Articol publicat în categoria: Inspirație (muzică, filme, cărți)
Vezi și alte articole care ating subiectul: ,

Poți să lași un comentariu mai jos, dar întâi, am un cadou:

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!

Comments are closed.