Despre mine

Sunt Dan Mihăescu, programator web, traducător și instructor în tehnici de învățare și concentrare.

Am absovit Facultatea de Litere, dar cel mai mult am învățat în afara sistemului de învățământ (unde se pune accentul pe memorare, dar nimeni nu te învață nici măcar cum să memorezi). Am urmat cursuri cu traineri minunați de la noi din țară și sunt NLP Master IANLP și Consilier pentru Dezvoltare Personală. Am învățat italiana uitându-mă la desene animate când eram mic, iar prin meditații și pe cont propriu am învățat engleza și franceza și am tradus patru cărți apărute la Editura Trinity.

Poate vi se pare că fac prea multe lucruri, ca să le pot face și bine, dar:

În timp ce un om care face o facultate studiază 3-4 ani memorând diferite lucruri pe care nu le va folosi în meseria lui, eu studiez de peste 11 ani câteva lucruri concrete pe care le folosesc constant pentru a-mi susține elevii și a mă descurca mai bine în ceea ce fac:

Într-adevăr, fac multe lucruri diferite: programare, limbi străine și tehnici de antrenament fizic, energetic și mental. Și în plus mai cânt și la flaut. Dar pentru mine toate se leagă și formează un tot unitar. Limbajul computerului seamănă cu limbajul oamenilor: când știi limba, reușești să transmiți ce ai de spus și rezolvi treaba. Limbajul muzicii e un pic diferit, dar este tot un limbaj. Programarea computerului seamănă cu programarea subconștientului ca să te odihnești mai bine noaptea sau să te vindeci. Iar muzica și practicile orientale au și ele ceva în comun, căci totul este vibrație.

Am trei site-uri principale unde scriu despre cultivarea concentrării, echilibrului și vitalității:

Îmi place să învăț și îmi place să găsesc moduri de a face lucrurile mai ușor. Acum studiez de exempu stenografia Gregg, o limbă orientală în care se folosește un alfabet diferit și cânt zilnic la flaut. Dar principalul subiect pe care îl studiez și la care mă gândesc de dimineața până seara este disciplina – cum să faci ceea ce ți-ai propus ușor și cu plăcere pentru că ai înțles anumite lucruri și ai cultivat anumite mecanisme, strategii și calități care fac disciplina să vină ușor. Altfel, nu aș putea face atâtea lucruri în paralel și bine.

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!