De unde știi cu cine e mai bine să colaborezi?

Decizia de a colabora sau nu cu cineva este una majoră din două motive:

  1. Sunt lucruri pe care le poți face mult mai ușor în doi (sau în trei) și poți economisi o grămadă de timp
  2. Sunt multe parteneriate care sunt sortite eșecului din start, doar că tu nu îți dai seama, și poți irosi o grămadă de timp, energie și bani, ca să nu mai spun de nervi

Întrebarea este: de unde știi cu cine să colaborezi?

Îți ușurează munca, dar merită?

Pe de o parte, pare evident că merită să faci un proiect în doi:

Dar, există și anumite dezavantaje:

Celălalt vrea să te ajute?

Să știi că nu toți oamenii sunt predispuși la a avea succes în parteneriat cu o altă persoană. Unii sunt mai predispuși la a avea succes independent sau ca angajați într-o firmă, dar nu ca parteneri egali.

De aceea, consider că este mult mai important dacă celălalt vrea să te ajute, decât dacă ȚI SE PARE că lucrurile ar merge mai ușor în doi. Pentru că deseori chiar nu merg, dacă celălalt nu vrea să te ajute, ci speră la rândul lui că lucrurile o să fie mai ușor în doi (pentru el).

Celălalt are timp?

Aici e important să-ți dai seama mai ales dacă pentru celălalt e la fel de important ca proiectul să meargă, și să meargă atunci (într-o lună, în 6 luni sau în cât timp vrei tu). Dacă pe el nu-l interesează, s-ar putea să nu-și găsească timp să își îndeplinească responsabilitățile.

Îmi asum un risc cu acest articol ca să îți ofer o unealtă foarte valoroasă

Vezi tu, aș putea să îți spun multe lucruri: ai grijă la aia, ai grijă la ailaltă. Dar aici, pe Focus Coaching, eu scriu fiecare articol cu scopul ca tu să ai rezultate reale sau să poți face lucruri pe care nu le puteai face înainte.

Poate nu știai, dar unele firme mari au anumite unelte de profiling și prognoză prin care iau decizii legate de parteneriate și lansări.

Este vorba de sistemul de analiză a personalității numit BaZi. Să-ți spun drept: este un sistem de astrologia chineză. Unul foarte folosit în business.

Până voi scrie un articol special, te invit să citești despre asta pe celălalt site al meu, Neiqigong.ro.

Articol publicat în categoria: Orientare și decizii
Vezi și alte articole care ating subiectul:

Poți să lași un comentariu mai jos, dar întâi, am un cadou:

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!
newest oldest
Notify of