Inspiraţie despre cum să faci faţă criticilor

Am întâlnit în cartea The Opening of the Way cel mai bun sfat pe care l-am primit legat de detaşare atunci când cineva te-a enervat. Acest sfat a funcţionat şi funcţionează instantaneu pentru mine atunci când îl aplic. Problema e că uneori din motive misterioase nu îl aplic. Aceeaşi învăţătură se regăseşte sub altă formă, foarte frumoasă, în cartea Wisperings of the Dragon a şamanului Lujan Matus şi are legătură cu energia stelelor de pe cer. Am să descriu în curând această metodă, dar până atunci vă prezint două filmuleţe care explică acelaşi lucru într-un mod foarte simplu şi distractiv.

Jerry Seinfeld şi Wale discută despre “Hecklers”
În cazul experienţei lui Jerry, hecklers sunt cei care hărţuiesc un comedian care face stand-up comedy în timpul numărului său, ceva ce se întâmplă destul de des în această profesie. Mi se pare una din cele mai curajoase profesii dintre toate. Dar termenul se poate referi şi la critici în general, care te atacă online, pe Facebook, care consideră că dacă iei 20 de lei pentru un curs înseamnă că faci totul numai pentru bani, etc.

Bronn îi dă idei răutăcioase lui Tyrion
O scenă din Game of Thrones. Bine-nţeles, toate scenele de film pe care le prezint pot conţine spoilere întrucât nu fac parte din primul episod. Filmuleţul acesta îl pun datorită ATITUDINII lui Bronn şi nu ideilor sale. El era un mercenar foarte priceput căruia nu-i păsa de mare lucru în afară de bucuriile vieţii şi de prietenia cu Tyrion (dar mai mult de banii săi), însă el demonstrează multe calităţi esenţiale pentru oricine: relaxare fizică, detaşare, îndrăzneală, discernământ, abilitatea de a alege momentul potrivit şi nu în ultimul rând, o stimă de sine care nu depinde de ce cred ceilalţi despre el. Principala idee de aici este că nu poţi să-i faci pe toţi să te placă şi uneori, tocmai faptul că încerci acest lucru face să te placă şi mai puţini oameni şi să îi enervezi pe ceilalţi. În plus, cu cât te străduieşti mai mult să fii bun cu oamenii, cu atât mai rău o să-ţi pară când ei se întorc împotriva ta.

Articol publicat în categoria: Echilibru, Inspirație (muzică, filme, cărți)
Vezi și alte articole care ating subiectul: ,

Comments are closed.

Vezi toate articolele despre:

"You tell me that you want to become someone who uses his mind and is body in ways most people don't even dream of, and I will train you, Dan, to be a real warrior." The Way of the Peaceful Warrior

Recomand hosting-ul de la Simplenet!

Ai un site și cauți o găzduire de calitate? O firmă unde să poți discuta omenește cu cei de la suport tehnic? Să nu simți că mai au puțin și îți trag o palmă? Eu cred că i-am găsit. Poți să-i testezi și tu gratuit timp de 10 zile.

Resurse utile și interesante

Vino la GRUPUL DE ANTRENAMENT și amplifică-ți abilitățile mentale prin joc

Învață prin joc cum să ai o memorie mai bună, să-ți echilibrezi emisferele cerebrale. În același timp, poți să dobândești cunoștințe esențiale care să te ajute la job și în viață: noțiuni de web design, scurtături pentru folosirea calculatorului și multe altele. Vezi detalii