Consiliere pentru dezvoltare personală

Consilierea pentru dezvoltare personală e unul din cele mai eficiente demersuri pentru a găsi soluţii la diferite dileme, provocări, conflicte sau pentru a reuşi în diferite proiecte sau schimbări pe care le dorim. Metoda pe care am învățat-o este 100% non-directivă, în sensul că folosea doar întrebări şi exerciţii menite să faciliteze accesul clientului la propriile resurse. Deşi în calitate de profesor de Qigong dau o grămadă de sfaturi (unele referindu-se şi la viaţa de zi cu zi a elevilor, la lucrul cu emoţiile şi cu mintea), în consiliere se folosește deseori această abordare non-directivă, fără sfaturi. Învățând timp de 10 ani cele mai bune metode de a rezolva anumite probleme în mod energetic și mental, nu am practicat până acum această metodă non-directivă decât cu mine însumi – și când o folosesc pentru mine, are foarte mare succes.

Totuși, de ce funcționează și această metodă? Deseori singurul obstacol este lipsa acţiunii. Când nimeni nu-ţi spune ce să faci, nu ai de ales decât fie să găseşti soluţia cea mai bună, fie să încerci să faci ceva, să vorbeşti cu cineva, să declanşezi o acţiune şi apoi să înveţi din ea, mergând mai departe potrivit propriilor tale principii şi alegeri. Când te duci la un consultant care să îţi dea sfaturi, e bine şi aşa după mine, dar e important ca acel consultant să fie cineva care “vede” şi care are şi o experienţă enormă de viaţă şi de business, cum sunt maeştrii mei. Altfel, e mai bine să lucrezi cu cineva non-directiv, care nu te influenţează cu propriile sale păreri şi preferinţe.

În cadrul sesiunilor de consiliere se utilizează, dacă este cazul, diferite instrumente care ajută clientul să se deblocheze, să conştientizeze situaţia sau să descopere soluţii. Aceste instrumente provin din NLP (Programarea Neuro-Lingvistică), constelaţii sistemice non-directive, EFT sau din practica celor mai eficienţi psihoterapeuţi, oameni de afaceri sau artişti creatori.

Găsirea unei soluţii presupune deseori să priveşti lucrurile dintr-un unghi diferit. Când vezi soluţia, te miri cum de ţi-a scăpat până atunci! De exemplu, priveşte defocalizat imaginea de mai jos. În pagina aceasta poţi s-o vezi mare şi ai mai multe detalii despre stereograme.

Dacă vom lucra împreună pot să te ajut într-o măsură cât mai mare în mod non-directiv, dar nu practic în mod exclusiv această abordare. Te invit să mă alegi ca și coach mai ales dacă te interesează și celelalte unelte pe care ți le aduc ca un plus, precum consultanța prin artele Metafizicii Chineze, printre care Selectarea datelor favorabile, Astrologia Chineză BaZi și analiza locuinței.

Am pregătit pentru tine o listă cu resurse care te ajută să economisești timp și să lucrezi mai relaxat(ă). Abonează-te la newsletter și o vei primi pe mail, urmată de alte articole care te ajută pas cu pas să cultivi concentrarea, relaxarea și eficiența.

Da, le vreau!